Monday, March 22, 2010
Paratha Egg Rolls
First time tengok gambar paratha egg roll si Hana ni mmg teruja betul. Paratha is my favourite. Sentiasa ada stok kat dalam freezer sebab macam2 boleh dibuat dgn paratha ni..boleh buat paratha sosej gulung, paratha inti daging, inti sardin. Makan mcm tu ajer dgn kari atau kurma pon sodap.
Pagi ahad, lepas goreng mee lidi...buat paratha gulung ni. Memang best. I like it very much!
nak resepi asal, sila la masuk kat blog Hana tu yer...
ni resepi saya:
bahan:
2 keping roti paratha
4 biji telur - pukul sedikit
1/2 biji bawang besar - potong dadu
1 batang sosej - potong nipis
sedikit daun sup & daun bawang - cincang halus
sedikit carrot - potong nipis
cara:
1. gunakan non stick pan dan gorengkan roti paratha. balikkan supaya kedua2 side sama garing. dah masak, ketepikan.
2. dlm mangkuk lain, pukul telur dan masukkan bahan2 lain dan tuang atas non stick pan tadi.
3. tekapkan roti paratha tadi ke atas bancuhan telur. gunakan api yg kecil dan biarkan dlm 2-3 minit
4. setelah masak, angkat dan gulung.
saya makan begitu saje..kalu nak cicah kari lg sedap. ataupun scicah sos dan mayonis pun sedap...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment